top of page
Haarkleur

color

Roots 

Een uitgroei kleuring is bedoeld om een bestaande kleur bij te werken. Hiervoor zul je dus al een geverfde kleur in je haar moeten hebben.

 

Word je altijd geverfd met 1 kleur? Dan is hier inderdaad een uitgroei kleuring voor nodig.

 

Heb je normaal highlights,airtouch of een balayage? Dan klik je op de uitgroei optie bij een van deze kleuringen. 

Het is erg belangrijk dat je bij het maken van een afspraak hier goed op let aangezien dit veel kan schelen in tijd.

Zie hierlangs een voorbeeld foto.

Balacing 

De naam zegt het al: balanceren. Deze kleuring zorgt ervoor dat alles een egale kleur krijgt. Bijvoorbeeld als je van licht cool bruin naar warm kastanje bruin wilt of van blond naar bruin haar zou willen.

Let op! van bruin naar blond is een heel ander proces dus lees daarvoor verder bij bleach, highlights, balayage of airtouch.

Je kunt met deze techniek eigenlijk elke kleur maken als het maar egaal en donkerder is als jou eigen haarkleur. Je kunt hiermee namelijk niet lichter. Ook kun je ervoor kiezen om de aanzet net een tint donkerder te maken (shadow roots) voor wat meer diepte.

Bij compleet grijs haar moet alles met verf gedaan worden voor de dekking. Bij alleen een grijze uitgroei kan het vaak ook doormiddel van verf bij het grijze gedeelte (de aanzet) en de rest een toner om het haar niet onnodig te beschadigen.

Hierlangs laat ik jullie een voorbeeldje zien van 1 egale kleur met shadow roots

Toner

Een toner is bedoeld om geblondeerde haren een mooie coole, warme of juist natuurlijke tint te geven. Dit is vaak noodzakelijk omdat er bij blonderen veel warmte vrij komt wat de kleur erg nep/onnatuurlijk maakt. De blondering trekt helaas niet alleen de haarkleur eruit maar ook de voeding. Gelukkig is hier ook wat op gevonden want in de toner zitten extra glans deeltjes die het haar weer perfect laat stralen!

Wat nog het allerbelangrijkste is: een toner is totaal niet schadelijk. Het kan het haar juist weer een extra opleving geven als de kleur weer wat grauw of warm is geworden.

Het fijnste aan een toner vind ik dat het super natuurlijk vervaagd zonder dat je het door hebt. Je zult het wel om de 1,5/2 maanden moeten bijhouden voor het mooiste resultaat maar hier zit je nog niet eens persee aan vast omdat je totaal geen uitgroei krijgt. Dus hoeft je haar eigenlijk nog niet geblondeerd te worden en zou je puur je haar wat opgefrist willen hebben of wil je zomaar eens een kleurtje proberen om te kijken of het je staat?

Dan is dit echt een top methode!

Houd er alleen rekening mee dat het geen grijs dekt... Dit moet echt met verf worden gedaan, dus de Balacing methode.

Je kunt een toner ook gebruiken om een bruine kleur die wat vaal is geworden (door bijvoorbeeld de zon) weer op te frissen naar een levendige volle kleur.

Zie hierlangs een voorbeeldje van voor en na een toner.

Fully Bleach

Tegenwoordig wil iedereen alles zo natuurlijk mogelijk en het liefst ook nog zonder een (harde) uitgroei, dus denk hier heel goed overna als je dit toch overweegt. Dit is namelijk alles behalve natuurlijk maar vooral opvallend en heftig. Er is dus niets meer te zien van je natuurlijke haarkleur. Het is vaak ook nog zo dat als je echt een assige of wittige kleur wilt dit zelfs vaak minimaal 3x geblondeerd moet worden.

 

Ik ben hier persoonlijk geen fan van zoals je al hoort.. Dit komt omdat hierbij je volledige haar beschadigd en dit kan voor jaren lang gevolgen hebben. Ik snap dat het heel erg aantrekkelijk is om volledig blond te willen gaan maar er zijn zoveel andere manieren zoals: highlights of airtouch die laten lijken alsof je het helemaal geblondeerd hebben maar toch net een natuurlijke touch geven.

 

Geloof me.. Hier zul je uiteindelijk veel gelukkiger van worden alleen al door de vele zachtere uitgroei. Je bent uiteindelijk veel goedkoper uit want je stoort je minder erg aan de uitgroei. Het is veel minder schadelijk omdat je de plukjes elke keer afwisselt zodat de rest kan rusten. Buiten dat staat je eigen natuurlijke haar je toch het beste in je gezicht dus ik adviseer altijd net het aanzetje toch je eigen kleur of net iets donkerder te houden.

 

Wil je toch juist die opvallende volledig andere kleur die lichter is dan jou eigen haar? Dan kun je hier natuurlijk altijd voor kiezen!

Onthoud wel dat je niet klaar bent met alleen blonderen. aangezien je hierbij alles moet blonderen is Olaplex echt ten sterkste aangeraden. Een toner hierna is ook echt noodzakelijk want dit maakt pas echt de kleur. Zonder een toner zul je kanarie geel of oranje haar overhouden. Daarom is de toner echt een must!

Hierlangs laat ik een fully bleach proces zien. Bij de eerste foto is het haar uitgegroeid en de 2de foto is de uitgroei die weer is opgefrist.

Bij deze behandeling zul je het intakeformulier moeten invullen om zo te kijken of jou idee ook mogelijk is. Deze word verstuurd bij de bevestiging van je afspraak.

Highlights

De welbekende techniek die je op heel veel manieren kunt toepassen. Het belangrijkste om te weten bij highlights is dat dit echt helemaal vanaf de aanzet begint tot aan de punten. Deze techniek word herkend door de gelijkmatige streepjes. Je kunt hierin varieren door dikkere (meer contrast) of juist dunnere streepjes (zachter/natuurlijker). Je kunt ze heel dicht op elkaar zetten (Lichter/opvallender effect) maar ook wat meer van elkaar af (natuurlijker effect).

 

Dan heb je als laatste optie nog lowlights. Dit zijn juiste donkere plukje i.p.v. lichte. Dit is een fijne manier om meer leven/contrast te brengen in haar wat geen diepte meer heeft en bijv maar 1 kleur blond heeft. Je kunt hiermee ook voorzichtig bruiner gaan als je het nog niet aandurft in 1 keer volledig naar een donkerdere kleur te gaan. Om echt voor het uiterste contrast te gaan kun je er ook nog voor kiezen om high en lowlights te combineren. Dit is een mooie techniek die veel kan doen!

Bij highlights raad ik je sterk aan om dit altijd met de Olaplex toevoeging te doen om verdere beschadiging te voorkomen. Je kunt beter voorkomen dan genezen zeg ik altijd...

 

Na het highlighten adviseer ik ook altijd een toner. Dit is echt de helft van je kleur en daarom niet te missen. Dit zorgt er namelijk voor om er ook echt een mooie, natuurlijke, juist warme of coole kleur van te maken. Zonder dit blijft het namelijk erg geel, oranje, onnatuurlijk en dof van kleur omdat er door blonderen altijd veel warmte vrij komt. In sommige (hele lichte) gevallen kun je ook al ver komen met alleen zilvershampoo (wel alleen voor een coole kleur). Alleen ontbreekt hier dan nog steeds de glans omdat dit alleen een toner kan.

Hierlangs laat ik voorbeelden zien van de verschillende highlight technieken.

1ste foto: high/lowlights

2de foto: babylights,

3de foto: normale highlights

Kijk op pinterest voor meer inspiratie.

Bij deze behandeling zul je het intakeformulier moeten invullen om zo te kijken of jou idee ook mogelijk is. Deze word verstuurd bij de bevestiging van je afspraak.

highlights.jpg

Balayage

Balayage is een Frans woord voor een 'veeg' in het haar. Dit is misschien wel de meest populaire techniek van nu!

Het resultaat van een Balayage behandeling is een klein beetje te vergelijken met de oude trend ‘Ombré’. Een trend die ongeveer vier jaar geleden ontstond. Ombré betekent in het Frans ‘schaduw’. De klassieke Ombré techniek kent een donkere uitgroei met lichte punten, zonder streep. In een mooie zachte overloop.

Met een Balayage behandeling is het mogelijk om meer kleurtinten aan het haar te geven. Je kunt namelijk kiezen voor meer contrast en diepte of een ultra zachte overloop voor een seamless effect. Dan kun je nog kiezen voor extreem licht/opvallend maar ook voor een minimaal accent om je natuurlijke haar toch net een wat levendiger te maken. Je kunt de balayage hoog inzetten of juist laag. De combinaties zijn eindeloos...

De balayage staat ook wel bekend om de techniek met de minst zichtbare uitgroei omdat het veel lager begint in een super zachte overloop. Dus zoek je een kleuring die je maar weinig hoeft bij te houden? Dan is een balayage zeker iets voor jou!

Olaplex is ook bij deze behandeling ten sterkste aangeraden. Je zet hier namelijk vooral de punten in de blondering en die kunnen vaak wel wat bescherming gebruiken...

Wat maakt een balayage nou echt een balayage? De toner. Zonder een toner krijg je namelijk nooit die echte zachte overloop. Buiten dat is de kleur die onder de blondering uit komt vaak ook niet erg mooi.. Hiermee maak je die dus helemaal naar jou smaak. Bij sommig haar is het contrast van de balayage en het eigen haar zo groot dat een toner daarom ook noodzakelijk is voor een mooie overloop. Normaal gesproken laat je bij een balayage de bovenkant je eigen kleur maar je kunt er ook nog voor kiezen om de aanzet nog wat donkerder in te zetten voor een nog diepere inkijk of meer contrast tegenover de lengte en punten.

Hierlangs laat ik wat voorbeeldjes zien van een balayage. Kijk op pinterest voor meer inspiratie.

Bij deze behandeling zul je het intakeformulier moeten invullen om zo te kijken of jou idee ook mogelijk is. Deze word verstuurd bij de bevestiging van je afspraak.

Airtouch

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van  gehoord want dit is echt de aller aller nieuwste techniek op het gebied van kleuren!

De Airtouch techniek is bedacht door Sarbaschev Vladimir uit Rusland. Het zorgt voor natuurlijke diepte in het haar die zachter is dan bij de traditionele highlights en het geeft een mooie overloop net zoals een balayage maar dan begint het wel meteen bij de aanzet en niet pas halverwege.

We zijn gewend om een passé haar te mazen met de puntkam maar bij de Airtouch techniek gebruik je de föhn om de passé te mazen. Hiermee föhn je als het ware de babyhaartjes eruit wat uiteindelijk zorgt voor een zacht verloop in de aanzet.

Het verschil in eindresultaat vergeleken met highlights is dat je nergens streepjes ziet maar het eerder lijkt alsof je een volledige kleur lichter bent zonder dat het onnatuurlijk/hard word in je gezicht (als je een fully bleach doet krijg je dit vaak wel). Bij de aanzet heb je namelijk een heel klein stukje nog je eigen haarkleur en als volgt het zachte verloopje naar de lichtere kleur waardoor het vaak zelfs lijkt alsof dit uit je eigen haar groeit. Klinkt gek he? Toch is het mogelijk!

Olaplex is ook bij deze behandeling ten sterkste aangeraden. Hierbij blondeer je namelijk bijna heel je haar dus is het zeker belangrijk om je haar te beschermen!

De toner speelt hierbij ook een belangrijke rol voor een nog zachter resultaat met eventueel extra diepte. Je kunt hierin ook weer variëren in allerlei tinten.

Om je nog wat duidelijker te maken wat ik precies bedoel laat ik hierlangs een goed voorbeeld zien.

Bij deze behandeling zul je het intakeformulier moeten invullen om zo te kijken of jou idee ook mogelijk is. Deze word verstuurd bij de bevestiging van je afspraak.

bottom of page