top of page
Image by Avel Chuklanov

appointment

LET OP!

Bij het maken van een afspraak is het erg belangrijk dat je goed kijkt naar de volgende dingen:

- Welke lengte heeft mijn haar

- Wil je het gestyled/gefohnd of alleen simpel gedroogd hebben

- Is het echt enkel de uitgroei (max 3 cm) of is de volledige behandeling nodig (je kunt altijd om advies vragen)

- Weet jij na de "color'' pagina goed bekeken te hebben eindelijk wat voor kleuring je wilt? Maak dan een afspraak waarvan jij zelf denkt dat dit de juiste is. Ruim voordat de afspraak plaats vind zal er nog contact opgenomen worden om te kijken of dit de juist gekozen behandeling is.

- Staat de juiste afspraak combinatie er niet bij? Neem dan contact op via whatsapp 06-21599387.

Kijk dit allemaal even goed voor jezelf na want de tijdsduur kan verschillend zijn per behandeling. Er word dan ook gerekend wat je boekt. Houd ook rekening met jou haar lengte bijv. want de prijzen die je ziet zijn gebaseerd op een medium lengte. 

Annulerings

voorwaarden + aanbetaling

- Een aanbetaling wordt in geen enkel geval terugbetaald. Je kunt je aanbetaling binnen 3 maanden gebruiken indien je minimaal 48h van te voren je afspraak annuleert. (25%)

- Ook bij verzetten binnen 48 uur blijft de aanbetaling geldig en veranderd er niets.

- Annuleer je binnen 48 uur voor je afspraak ben je je aanbetaling kwijt en worden er kosten in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd. (In totaal 50%) 

-  Als je binnen 24 uur je afspraak wilt verzetten worden er kosten in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd die anders zo last minute maar zelde vervuld word. (In totaal 50%)

-  Als je binnen 24 uur je afspraak annuleert, te laat bent (later dan 10 min) of je afspraak bent vergeten dient het totaalbedrag alsnog overgemaakt te worden. (In totaal 100%)  m.u.v. overmacht zoals een ziekenhuisopname of overleden familielid.


Zo last minute kan die bepaalde behandeling maar zelde vervuld worden terwijl deze plek wel al weken gereserveerd stond.

- Gezien ik alleen op afspraak werk kunnen de geplande afspraken verschuiven om gaten in de agenda te voorkomen. (altijd in overleg)

- Indien het telefoonnummer of email adres niet correct is ingevuld, is het mogelijk dat er geen herinneringsbericht verstuurd word per mail. Jij bent zelf verantwoordelijk om dit correct in te vullen, zodat er een reminder wordt gestuurd.

behandelings

voorwaarden
 
– De kapper garandeert dat de in de kapsalon uitgevoerde behandeling voldoet aan de eisen van vakbekwaamheid. Zij maakt daarbij gebruik van deugdelijke middelen en materialen.
 
– De kapper mag ten aanzien van de verrichten behandeling er vanuit gaan, dat de klant in een goede lichamelijke conditie verkeerd. Omstandigheden bij de klant die het resultaat van de behandeling kunnen beïnvloeden, of die kunnen leiden tot voor de klant ongewenste nevenverschijnselen, dient de klant vooraf aan te geven. Hieronder valt zwangerschap, medicijngebruik, allergieën en/of bestraling. Ook het gebruik van Hennapoeder of haarkleuringen met metaalhoudende ingrediënten (verfpakjes van de drogisterij) kunnen het eindresultaat beïnvloeden.
 
- Als de klant zelf de kleur heeft aangepast vervalt deze garantie.
 

- Bij ontevredenheid dient de kapper de mogelijkheid te bieden om de klacht op te lossen, door de kapper haar geadviseerde juiste behandeling uit te voeren. De kapper is niet verplicht om de klant geld terug te geven bij ontevredenheid. Ten alle tijden is het het doel om de klant met een tevreden resultaat te behandelen.
 
– Indien u schriftelijk wil reageren op de algemene voorwaarden, mag u mailen naar hairlushbylisa@gmail.com. 

bottom of page